New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

15 stvari koje nisi znao u greenRoom rezidentima

12
Aug 2017

Kad se svjetla ugase, a upale playeri, znaš da je vrijeme za čagu. Kad se godine pretvore u velike brojeve, a festival u zaokružene datume u kalendaru koje čekaš cijele godine, znaš da se sprema nešto veliko. Da nije bilo greenRoom rezidenta noći bi trajale kraće, festival bi bio manji za dva DJ-a i nekoliko stotina ljudi, a ti sada ne bi imao o čemu čitati. Zato, evo nekoliko činjenica u brojevima koje će te natjerati da greenRoom festival čekaš još nestrpljivije. Idemo!

15

Prije točno toliko godina DJ-i Ivan Rajković i Ivan Marković (Greys) popeli su se na nekoliko stepenica, stali na podij i prvi put svoju ljubav prema glazbi prenijeli na znatiželjnu gomilu.

14

Razdvojimo li ovaj broj i zbrojimo 4+1 imamo savršenu brojku za opis ovogodišnjeg greenRoom festivala. Prošlo je pet godina otkako je ovaj dvojac prvi put svojim setovima zagrijao već vrelu ljetnu atmosferu i najbolju publiku na vlastitom festivalu.

13

Iza ove brojke samo trebaš dodati nulu. I što sad? Sad gledaš u omiljeni ritam Ivana Rajkovića koji ne štedi ničije mišiće i plesne cipele na 130 bpma.

12

Bila je to 2012. kad su dečki odlučili zabavu iz zadimljenih prostorija kafića prenijeti u najveći komad prirode u gradu, ma smjestiti ga točno tamo, gdje zelenilo okružuje stari dvorac i gdje se pronađeš tek kad se izgubiš.

11

Prije točno 11 godina police trgovina popunili su mp3 playeri – gadgeti za kojima su uzdisali gotovo svi. Ipak, dečki kad su sanjali o playerima nisu mislili na mp3 playere. Tako su od prvih plaća kupili DJ opremu i krenuli u novu, veću avanturu.

10

Kad se dan i noć zadnji put susretnu na ljetnom nebu i pokažu se još malo u velikoj eksploziji boja, izlaze partijaneri. Sati je 10…ili 22, kako hoćeš. E, ako pitaš ove dečke, tada je pravo vrijeme za početak svirke.

9

Prošlo je čak devet sati od početka do kraja najduže svirke koju je Ivan Marković ikada odradio.

8

Koliko gaža stane u jedan tjedan? Ako pitaš dečke, odgovor je osam. Toliko su ih najviše uspjeli smjestiti u jedan radni tjedan.

7

Kako kaže Greys, brojka od koje će te zaboljeti glava. Posebno kad shvatiš da je toliko dana u jednome tjednu, a u rasporedu duplo više zakazanih svirki.

6

Šest sati ili četvrtinu dana. Toliko je trajao zadnji set kojim je Ivan Marković rasplesao gomilu na +40 stupnjeva i to prije samo nekoliko dana na Ferragosto Jamu u Orahovici.

5

Od Jadrana do Srbije, od istoka do zapada, od 2012. do danas. Ova dva DJ-a mogu se pohvaliti s odrađenih više od 50 gaža. Pretpostavljaš koliko je to radnih sati? Evo, reći ćemo ti. Puno.

4

Iako većina DJ-a radi na dva kanala, ovaj dvojac često je svirke odrađivao na četiri. Što to zapravo znači? Ukratko, dva gramofona i dva playera. Veselo!

3

Rekord izražen u broju minuta koliko je potrebno za sastaviti i spojiti osnovnu opremu kako bi show počeo što prije. U ovom slučaju ona poznata ‘žuri polako’ ne vrijedi!

2

Njih dvojica, ostalih nekoliko tisuća. To ti je recept za uspjeh jednom kad se popneš na stage vlastitog festivala. Pa dečki su s razlogom rezidenti greenRooma.

1

I da ih probudiš usred noći, da ih uhvatiš nespremne ili zaskočiš pitanjem koje im je omiljeno mjesto za puštanje glazbe na svijetu, odgovor je uvijek isti. greenRoom je broj jedan!


Related Posts