New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

Blog

U svijetu Blacksoula

12
May 2017

Blacksoul music. Možda zvuči poznato? Pa naravno da zvuči. Išao on kao label kroz tvoj ekran dok skrolaš na računalu, kroz zvučnike tvoga radija kad upališ Yammat FM ili kad se zaželiš dobre house mjuze pa si pustiš istoimenog DJ-a – najboljeg od domaće house scene. Na ovogodišnji greenRoom festival stiže projekt PEZNT kojeg čine dva zaljubljenika u glazbu – Blacksoul i Mark De Line. Blacksoul bio je prvi hrvatski DJ predstavnik na najboljim svjetskim glazbenim događajima ‘’Amsterdam Dance Event’’ i ‘’Miami’s Winter Music Conference’’.

Da njihovi uspjesi uvijek idu korak dalje govori i činjenica da su izdavali za brojne velike etikete (od kojih neke tek dolaze). Trekom ‘Burek’ završili su na najprodavanijoj kompilaciji na Traxsourceu u tjednu kad je izdana ‘Miami 2017’ na Blacksoul Musicu. Prvim mjestom i najprodavanijim house trekom na istoj stranici stali su na šesto mjesto najprodavanijeg treka među svim žanrovima. Zadnje, ali ne manje bitno je da ‘Burek’ vrti i legendarni DJ Spen, dok je sam Blacksoul dijelio DJ pult s imenima poput Derrick Carter, Frankie Knuckles, David Duriez, Kevin Saunderson, Mark Farina, Terry Lee Brown, Ian Pooley, Farley Jackmaster Funk, Gramophonedzie, Doc Martin, Mat.Joe, Nice7, Tiger Stripes i mnogim drugim.

Kad smo već kod pohvala, pazi ovo! Mixmag Adria proglasio je PEZNT jednim od najbitnijih breakthrough izvođača u 2016. Zatim je Blacksoul proglašen jednim od 10 najbitnijih izvođača u regiji. A onda? Onda je još dobio nagradu za najboljeg hrvatskog house – disco DJ-a. Intervju s Blacksoulom pročitaj OVDJE. Na Facebook stranici greenRoom Festivala čekaju te još neke novosti. Stay tuned.